В Гърция са унищожени над 109 000 пчелни кошера от наводнинения

  • 26 септември 2023 16:46

  • 1770
  • 1
В Гърция са унищожени над 109 000 пчелни кошера от наводнинения
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 109 000 пчелни кошера са били разрушени от катастрофалните наводнения в Тесалия, Централна Гърция, в началото на месеца, предаде гръцката телевизия „Скай“.

Гръцкият министър на аграрното развитие и храните Лефтерис Авгенакис се срещна с пчеларите от Тесалия и обеща, че ще бъдат взети мерки за техния сектор.

Искането на производителите на мед е решаване на проблемите, породени от последиците от средиземноморския циклон „Даниел“, който отне човешки животи и причини неизмерими материални щети. Те настояват и за незабавно изплащане на обезщетения, предаде БТА.

Медът поскъпна заради мора по пчелите и синдрома на празния кошер

„Намерението ми е да използвам докрай всяка възможност за подкрепа на пчеларството“, заяви Авганакис.

Според него трябва да има постоянно сътрудничество между институциите и пчеларите, за да се включи цялата пчеларска дейност в застрахователната рамка на Агенцията за земеделски застраховки.

След наводненията в Тесалия  мъртвите селскостопански животни са 110 000, а птиците -  135 000. До момента са събрани 75 процента от тях.

Зам.-министърът на климатичната криза и гражданската защита Евангелос Турнас заяви, че 7 процента от добитъка на Тесалия е загубен.

Последвайте канала на

Калина Христова
1770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 18:36

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини