Норвегия обеща помощ на Украйна

  • 26 септември 2023 16:24

  • 967
  • 1
Норвегия обеща помощ на Украйна
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Норвегия ще предостави един милиард крони (92 милиона долара) хуманитарна помощ на Украйна, цитира Си Ен Ен изявление на норвежкото правителство.

Финансирането ще се използва "за осигуряване на най-уязвимите: деца, бежанци и разселени лица" с животоспасяваща помощ като жилища, храна, вода, образование, здравеопазване и психологическа подкрепа.

"Бруталните военни действия на Русия причиняват огромни страдания на украинското цивилно население", каза норвежкият външен министър Аникен Хуитфелд, добавяйки, че украинците "се нуждаят от нашата помощ, за да оцелеят още една зима на война".

Помощта ще бъде разпределена в рамките на съществуващите програми за Украйна, създадени от ООН и Червения кръст.

ISW: Украинската контраофанзива е в изключително динамична фаза

Норвегия, която е една от държавите основателки на НАТО, по-рано обяви, че ще предостави изтребители F-16 на Украйна. Осло също така дари противовъздушни ракети, комплекти за разминиране и допълнително финансиране за осигуряване на доставките на газ и електричество на страната.

Последвайте канала на

Калина Христова
967 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 18:36

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини