Лошо време в Гърция

  • 26 септември 2023 12:48

  • 1303
  • 0
Лошо време в Гърция
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Лошото време в Гърция, което започна вчера с градушка, валежи и гръмотевични бури, се очаква да се засили през следващите часове, съобщи гръцката телевизия „Скай“.

Според прогнозите до края на деня се очакват обилни валежи в централната част на страната като Пелопонес, Тесалия, Епир и на Йонийските острови, които ще бъдат придружени от градушки.

Порой наводни остров Майорка

Метеорологичното явление „Елиас“ предизвика сериозни проблеми вчера по пътната мрежа в Трикала, оставяйки автомобили блокирани по улиците. Днес движението в града е възстановено, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

Свлачища от проливните дъждове предизвикаха проблеми и в планинската мрежа в областта Епир. По данни на гражданската защита 15 машини на службата работят усилено за почистване на пътищата.

Като предпазна мярка някои извънградски пътища и пешеходни мостове са затворени в префектура Тесалия.

Координационната служба в Тесалия определи места за събиране на жителите на всяка община при евентуални наводнения. Беше взето решение при евакуацията възможно най-голям брой граждани да бъдат настанени в по-високите къщи, а останалите да отидат в предварително определените места, налични във всяка община.

Вчера министърът на климатичната криза и гражданската защита Василис Кикилиас обяви, че за справянето с лошото време са мобилизирани силите на пожарната, гражданската защита, въоръжените сили, полиция, както и доброволци.

Утре най-силни валежи се очакват в района на Кардица, Фтиотида, в източната част на Магнисия, Северна Евбея и Спорадските острови.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини