ЕК приема мерки за ограничаване на умишлено добавяните пластмасови микрочастици

  • 25 септември 2023 14:12

  • 728
  • 2
ЕК приема мерки за ограничаване на умишлено добавяните пластмасови микрочастици
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия прави нова голяма крачка към опазване на околната среда, като приема мерки съгласно законодателството на ЕС в областта на химикалите REACH, с които се ограничават пластмасовите микрочастици, умишлено добавяни към продуктите.

Новите правила ще предотвратят освобождаването в околната среда на около половин милион тона пластмасови микрочастици. С тях ще се забрани продажбата на пластмасови микрочастици като продукт, както и на продукти, към които специално са добавени пластмасови микрочастици и които освобождават тези пластмасови микрочастици, когато се използват. Когато е надлежно обосновано, за засегнатите страни се прилагат дерогации и преходни периоди, за да могат да се адаптират към новите правила.

Приетото ограничение използва широко определение за пластмасовите микрочастици, обхващащо всички синтетични полимерни частици с размер под пет милиметра, които са органични, неразтворими и устойчиви на разграждане. Целта е да се намалят емисиите на умишлено добавяни пластмасови микрочастици при възможно най-много продукти.

Брюксел блокира сделката на "Букинг" и "еТравели"

Последвайте канала на

Десислава Станева
728 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.25 | 23:18

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
nadejda doicheva che che

2023.09.25 | 14:27

1
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и видеоклип за доказателство. Тая мангалка на дойчева се има за по чиста българка от Кобилкина. Надка има сурат като на зла вещица и лош човек но майче не е само външно. Надке че мишките и хамстерите са къде че къде по симпатични от теб бе. .............................................................. !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!! ......................................................... !!! Издирват 35-годишен криминално проявен перничанин !!! Наистина - може ли някой да повярва, че човек с такова одухотворено лице и такова благородно излъчване може да е криминално проявен. Долна инсинуация и политическо преследване!

Добави коментар

Водещи новини