Черна гора отчита ръст на БВП от 6,9% за второто тримесечие

  • 21 септември 2023 15:42

  • 794
  • 4
Черна гора отчита ръст на БВП от 6,9% за второто тримесечие
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Черна гора за второто тримесечие на тази година се е повишил с 6,9%, предаде за БТА черногорската агенция МИНА, позовавайки се на данни от статистическата служба на Черна гора - Монстат.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1403

БВП за второто тримесечие възлиза на около 1,69 млрд. евро спрямо 1,42 млрд. евро за същия период на миналата година, отбелязва Монстат в прессъобщение.

Ръстът на БВП в Черна гора е и най-високият регистриран в Европа за този период, се казва още в прессъобщението. 

Статистиката за останалите държави от региона е следната: Хърватия отбелязва ръст от 2,7%, Сърбия - 1,7%, а Словения - 1,4%.

По данни на Монстат ръстът на БВП в Черна гора за миналата година е 6,4%. 

През 2022 г. БВП на глава от населението възлиза на 9 600 евро, а през 2021 г. той е бил 8 000 евро, предаде БТА.

Растежът на световната икономика ще се забави през 2024 г., прогнозира ОИСР

Последвайте канала на

Десислава Станева
794 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.09.21 | 18:10

4
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.21 | 16:16

3
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и видеоклип за доказателство......................... норге, че от самолет се личи, че дори изрусената на снимката е Мангал с главна буква. ................................................................................................. норге, че кажи ми , че защо Мангасар надежда дойчева крие че е чистокръвен Мангал. Риторичен въпрос. .............................................................................................. Тоя "норвежец" че норге се подвизава у форумо на споортааллл бг. Колкото Мангал надежда дойчева е българин

2023.09.21 | 16:15

1
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и видеоклип за доказателство. Тая мангалка на дойчева се има за по чиста българка от Кобилкина. Надка има сурат като на зла вещица и лош човек но майче не е само външно. Надке че мишките и хамстерите са къде че къде по симпатични от теб бе. .............................................................. !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила.!!!
nadejda doicheva che che

2023.09.21 | 16:16

2
!!! Ало 17 сеп 2023 | 22:31 21 Ех, коя е тази Надежда Дойчева, беее?! Отговор Ало 17 сеп 2023 | 22:37 22 Аха, прочетох за ОПГ-то в което участват тези двете - Дойчева и Станчева. Харесвам (0) Не харесвам (0) !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини