Кипърски съд удължи задържането на петима израелци, които британка обвини в изнасилване

  • 12 септември 2023 22:49

  • 2340
  • 2
Кипърски съд удължи задържането на петима израелци, които британка обвини в изнасилване
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съдът в град Фамагуста, Източен Кипър, удължи задържането на петима израелци с още шест дни, след като туристка от Великобритания ги обвини в изнасилване, съобщава БТА. 

Миналия понеделник 20-годишна британка се обърна към полицията в Кипър с информация, че е била изнасилена групово в хотелска стая предния ден следобед по време на парти край басейн в крайбрежния курортен град Агия Напа.

Съдията от окръжния съд във Фамагуста Петрос Теофилу заяви, че има „основателно подозрение“, че израелските граждани са замесени в случая, поради което трябва да останат в ареста, докато полицията не приключи събирането на повече доказателства.

Момиче призна: Най-добрият ми приятел ме изнасили, докато бях в безсъзнание, но го вкарах в затвора

Предстои проверка на мобилните им телефони за видео или снимки, свързани с инцидента.

Задържаните са трима мъже на 19 години и двама на 20 години. Очаква се при следващото си явяване пред съда те да пледират по обвинения, включващи изнасилване, сексуално насилие, сексуален тормоз и отвличане.

Адвокатите на обвиняемите заявиха, че нямат възражения срещу подновяването на задържането.

Според показанията на британката един от петимата израелци я е хванал за ръката, докато е празнувала край басейна, и я е повел „насила“ към стаята. След това по нейни думи той се е опитал да съблече банския ѝ костюм, докато тя го е умолявала да я пусне и да си тръгне. Впоследствие са се включили останалите израелци. Двама ся я изнасилили, а другите са участвали, като са я принудили с физическа сила да върши неща отвъд волята ѝ, които жената е описала пред кипърските власти последователно. 

В някакъв момент, сочат описанията ѝ, тя е успяла да се заключи в банята и е започнала да вика за помощ. След това е избягала от стаята, избутвайки израелците, за да излезе навън, където се е срещнала с приятелите си и заедно с тях е отишла да подаде сигнал в полицията. 

Според следователя Андреас Николетис заподозрените са били заварени да се опитват да почистят с чаршафи петната от кръв по пода в хотелската стая. По думите му жената, която е била в „лошо психическо състояние“, ги е разпознала.

Неин приятел е казал на следователите, че я е видял да напуска зоната на басейна с един от израелците, но не е видял заподозрения да използва сила.

Двама от заподозрените признават, че са имали полов акт с нея, но настояват, че това е станало по взаимно съгласие и отричат да са извършили изнасилване. Другите трима са заявили, че не са имали сексуален контакт с жената.

В хотела не е имало камери.

Около дванадесетина приятели и роднини на заподозрените са присъствали в съдебната зала по време на изслушването.

Агия Напа е популярен град сред млади туристи от цяла Европа, които се наслаждават на множеството нощни клубове, барове, бели пясъчни плажове и оживен нощен живот в курорта. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2023.09.13 | 01:39

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.13 | 00:52

1
Пълни глупости. Сама се е дала а после ау наеваха ме петима. Израелците не са малоумници, че да изнасилват някаква британка. Видели са, че е пияна и са я евал като тя си е искала.

Добави коментар

Водещи новини