Ватиканската банка отрича да инвестира в руски произведения

  • 10 септември 2023 07:23

  • 1432
  • 2
Ватиканската банка отрича да инвестира в руски произведения
©
Слушай новината Слушай новината

Банката на Ватикана отрече всякакви обвинения, за които заговори съветник на Володимир Зеленски, и заяви, че не получава и не инвестира пари от Москва.

Финансовата институция реагира на изявления на Михайло Подоляк, ръководител на украинската президентска администрация, който вчера, в интервю за украински медии, заяви, че банката инвестира в Русия.

Зеленски предупреди, че "отслабеният" Путин може да прибегне до ядрени заплахи

Банката категорично отхвърля твърденията на съветника на Володимир Зеленски, че Институтът инвестира в руски средства, съобщава Der Standard.

"Твърденията за противното в пресата са неоснователни", уточняват от банката.

Институтът за религиозни произведения нито получава пари от Русия, нито инвестира в тази страна, се казва в изявление на банката, тъй като обвиненията на Подоляк бяха насочени именно към този Институт.

В интервюто си Подоляк отхвърля възможността за посредничеството на Римокатолическата църква при намирането на изход от войната, заявявайки, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е "проруски настроен". Ватиканът от месеци се опитва да инициира преговори между Киев и Москва със специален съветник.

Последвайте канала на

Калина Христова
1432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.10 | 08:45

2
Пиянското фашизирано котило не се спира пред нищо за да постигне целите си и разцепи обединения Запад. Даже и да инвестира в агенти в расо. Пример -- българския Свети синод , сборище на агенти на ДС и КГБ.
Хахахаха

2023.09.10 | 07:46

1
Даже и папата им е крив. Утре други ден ще обвинят и Господ че е при руски настроен.

Добави коментар

Водещи новини