Мелони и Мицотакис ще обсъдят проблема с миграцията на среща в Атина

  • 31 август 2023 17:46

  • 879
  • 0
Мелони и Мицотакис ще обсъдят проблема с миграцията на среща в Атина
© Колаж: Novini.bg/Getty images

Посещението на италианския премиер Джорджия Мелони в Атина днес е възможност по време на вечерята ѝ с гръцкия домакин Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. двамата да обсъдят укрепването на отношенията между Гърция и Италия, развитието в региона, общите предизвикателства, както и координацията по въпроси от дневния ред на ЕС, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА, цитирайки свои източници.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1550

Същите източници казаха, че Гърция и Италия като средиземноморски държави и страни-членки на ЕС са изправени пред общи предизвикателства по редица въпроси, а освен това Мицотакис е развил много добри работни отношения с Мелони.

Спасиха 76 мигранти, бедстващи край Закинтос

На вечерята ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани с икономиката, сътрудничеството в енергетиката, а също и проблемът с миграцията. Гърция и Италия многократно отбелязват, че миграцията е европейски и международен проблем и изисква цялостна политика.

АНА-МПА припомня, че Мелони покани гръцкия премиер да участва в Международната конференция за миграцията и развитието в Рим в края на юли 2023 г., но поради горските пожари в Гърция той не можа да присъства.

Последвайте канала на

Владимир Василев
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини