Силни бури удариха Южна Европа, в Алпите заваля и сняг

  • 28 август 2023 20:39

  • 2428
  • 2
Силни бури удариха Южна Европа, в Алпите заваля и сняг
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

След рекордните жеги нови екстремни прояви на времето в Южна Европа. Палма де Майорка беше ударена от мощна буря. А в Северна Италия температурите паднаха с 20 градуса и в Алпите дори заваля сняг.

Когато са резервирали почивката си за края на август, туристите на остров Майорка вероятно са си представяли всичко друго, но не и подобна буря. Вятърът, който достигна скорост от 120 километра в час, отнесе маси и столове от заведенията.

И дори цял круизен кораб. Силните пориви са откъснали от котвите 330-метровия плавателен съд и са го блъснали в петролен танкер. При инцидента са пострадали шестима души.

Торнадо и град с големината на яйце удариха Хърватия и Словения

Заради бурята са били отменени десетки полети. 

В Словения отново се опасяват от наводнения. А в хърватския град Ровин беше забелязано дори и торнадо.

Свлачище във френския департамент Савоа затрупа една от пътните артерии между Франция и Италия. Скалната маса се срути както върху железопътната линия, така и върху автомобилния път, който се намира под нея, предаде Нова телевизия.

И в италианските Алпи – горещият иначе август завърши със… сняг. В рамките на няколко дни, температурите в курорта Сестриере се сринаха с 20 градуса. Обикновено там живакът пада под нулата едва през октомври.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2428 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Росен

2023.08.28 | 22:22

2
Кеф
нелогична

2023.08.28 | 21:25

1
да се свършва вече, това не е живот.

Добави коментар

Водещи новини