Сестрата на премиера на Италия взима висок партиен пост

  • 25 август 2023 16:33

  • 976
  • 1
Сестрата на премиера на Италия взима висок партиен пост
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ариана Мелони, сестрата на италианския премиер Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври, ще оглави политическия секретариат на крайнодясната управляваща партия "Италиански братя" ("Фратели д'Италия), предаде ДПА.

Ариана Мелони ще отговаря за администрирането на членската маса на партията, приема на нови членове и преди всичко за администрирането на избирателните списъци, става ясно от съобщение, разпространено вчера.

Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври в момента е изправена пред редица предизвикателства на вътрешния фронт, като например планираното премахване на социалните помощи за стотици хиляди граждани.

Четиресет и осем годишната ѝ сестра още отпреди се смяташе за близък и влиятелен съветник на ръководителката на италианското правителство. Тя играеше водеща роля в миналогодишната предизборна кампания.

Ариана Мелони е омъжена за високопоставения политик и земеделски министър Франческо Лолобриджида, който също е член на "Италиански братя". Той е внук на актрисата Джина Лолобриджида, която почина по-рано тази година.

Байдън се срещна с Мелони в Белия дом

От октомври 2022 г. Италия е управлявана от дясна коалиция, оглавявана от крайнодясната формация "Италиански братя" на Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври. Коалиционните ѝ партньори са дясната популистка партия "Лига" и "Напред, Италия" ("Форца Италия") на отскоро покойния бивш премиер на Италия Силвио Берлускони, предаде БТА.

"Италиански братя" спечелиха миналогодишните избори с 26 процента от гласовете.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
976 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.25 | 19:58

1
Бях притеснен какво се случва с това семейство , но сега съм по спокоен

Добави коментар

Водещи новини