Хиляди домакинства в Полша останаха без електрозахранване след бури

  • 07 август 2023 16:05

  • 438
  • 0
Хиляди домакинства в Полша останаха без електрозахранване след бури
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Хиляди домакинства в Полша са останали без електрозахранване днес след силните бури и проливните дъждове през уикенда, обявиха местните власти, цитирани от ДПА.

В Подлаското воеводство, което е в североизточния край на Полша, 7500 жилища нямаха ток днес по данни на компанията доставчик на електроенергия ПГЕ. В съседното Варминско-Мазурско воеводство домакинствата "на тъмно" са около 5000.

Като цяло опустошителни бури са засегнали всички части на страната, посочва ДПА. Противопожарните служби по места докладваха за общо около 2500 акции. В резултат на влошените метеорологични условия са били ранени двама души.

Паднало върху автомобил дърво е нанесло травми на мъж във Вроцлав, а в Гижицко (във Варминско-Мазурското воеводство - бел. ред.) скършен клон е ранил друг човек.

Един загинал и петима ранени след трус във въглищна мина в Полша

На юг - в Исполинските планини (Карконоше), лагер с около 200 скаути в близост до Шклярска Поремба е бил евакуиран, съобщава полската агенция ПАП, като се позовава на официална информация.

В същото време прогнозираната ураганна буря в столицата Варшава се оказа слаб дъжд. Независимо от това метеорологичните прогнози за ураганни бури остават актуални днес за балтийското крайбрежие на Полша, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини