Гръцката брегова охрана спаси близо петдесет мигранти в Средиземно море

  • 06 август 2023 21:18

  • 479
  • 2
Гръцката брегова охрана спаси близо петдесет мигранти в Средиземно море
© Getty Images/Guliver (архив)

Гръцката брегова охрана спаси 49 мигранти след възникнали проблеми с лодката им в Средиземно море на около 200 километра югозападно от полуостров Пелопонес, съобщиха днес официални представители, цитирани от агенция ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1552

Двама души са откарани в болница в пристанищния град Каламата след инцидента в петък. Съобщава се, че всички останали на борда, включително осем деца, са в задоволително състояние.

Откриха 200 нелегални мигранти в Гърция

В операцията са участвали хеликоптери и патрулни кораби на гръцката брегова охрана, както и преминаващ танкер.

Трима от спасените хора, за които се твърди, че са от Египет, са арестувани по подозрение, че са трафиканти на хора. Посочва се, че повечето от хората на борда са от Сирия и са тръгнали или от Либия, или от Египет, съобщават гръцките медии.

Банди за трафик на хора, действащи в района на Източно и Централно Средиземно море, се опитват да вкарат мигранти от Турция, Ливан, Сирия, Египет и Либия в страни от ЕС като Кипър, Гърция или Италия. 

Много от пътуванията по море се извършват с претоварени лодки, които потъват при лошо време. На 14 юни стотици мигранти, опитващи се да преминат от Либия в Италия, се удавиха, след като рибарското им корабче потъна край гръцкото крайбрежие. Общо 104 души оцеляха. До момента са извадени телата на 82 души, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.07 | 13:12

2
И що ???? Много ли са им притрябвали?
Lissa

2023.08.07 | 01:55

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства ---- Xmiss.pw

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини