Сняг валя в Италия

  • 28 юли 2023 11:19

  • 3743
  • 0
Сняг валя в Италия
© Pixabay

В Италия, необикновената за сезона климатична ситуация не спира: заедно с горещините, пожарите, щетите след дъждовните ураганни бури, има вече и снеговалежи.

В Алпите, на планинския масив Мармолада падна сняг – един уникален сценарии в края на юли, който показва още по-ясно разделението между севера - омаломощен след жегите от вятър, дъжд и градушки и сега и сняг,  и юга, който се задушава от горещини и пожари.

В Милано все още се оправят след дъждовната върхушка, която събори над 400 дървета. 

Бурите нанесоха сериозни щети освен в Ломбардия и в областите Венето, Фриули- Венеция Джулия и Емилия Романя. А югът е обхванат от пожари, в голямата си част умишлени. Трудни са за овладяване поради силните ветрове. 

Рядко големи ледени късове се изсипаха над Италия, стихиите взеха жертви

През изминалия ден големи пожари обхванаха отново област Пулия  и провинцията на град Лече: над 100 души бяха евакуирани от заплашени от пламъците хотелски структури. Според Джандонато Ла Саландра – депутат от партията "Братя на Италия“ от управляващата коалиция -  не може да се проумее дори само мисълта, че евентуално пожарите в Пулия, Калабрия и Сицилия са злонамерени и,  че "всеки, който подпали гората, е безбожник“. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини