Никос Папас също издигна кандидатурата си за лидер на СИРИЗА

  • 16 юли 2023 07:38

  • 396
  • 0
Никос Папас също издигна кандидатурата си за лидер на СИРИЗА
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Никос Папас, бивш министър на цифровата политика, телекомуникациите и медиите на Гърция от ноември 2016 г. до юли 2019 г., обяви днес кандидатурата си за лидер на лявата партия СИРИЗА. Съобщението беше направено в първия ден от двудневното заседание на централния комитет на партията, по време на което ще бъдат внесени номинации за партийно ръководство и ще бъдат определени графикът и пътната карта за избор на нов лидер, посочва в. "Катимерини", информира БТА.

Лидерският пост в СИРИЗА бе овакантен, след като Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли се оттегли от него след изборите в Гърция. 

Алексис Ципрас е подал оставка от ръководството на СИРИЗА

Въпреки че беше осъден по-рано тази година на две години условно с тригодишен изпитателен срок във връзка с участието си в търг за телевизионен лиценз през 2016 г. по време на правителство, ръководено от СИРИЗА, Папас изглежда решен да поеме ръководството на партията, отбелязва вестникът.

Бившите министри Ефи Ахциоглу и Евклидис Цакалотос вече обявиха кандидатурите си за лидерския пост. Стефанос Цумакас, бивш член-основател и министър от социалистическата партия ПАСОК, също заяви намерение да се кандидатура. Цумакас не успя да си осигури място в парламента на последните парламентарни избори през юни.

В същото време Павлос Полакис, бивш заместник-министър на здравеопазването, съобщи днес, че няма да бъде кандидат за лидерската позиция. Полакис разкритикува целия процес, определяйки го като „бърза“ процедура, която според него няма да е от полза за СИРИЗА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини