Германия ще продължи да подкрепя Украйна, докато е необходимо

  • 15 юли 2023 07:25

  • 772
  • 0
Германия ще продължи да подкрепя Украйна, докато е необходимо
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Германия ще продължи да подкрепя Украйна дотогава, докато това е необходимо. Това заяви германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, който даде 90-минутна пресконференция на различни теми, пояснява БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13512

Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 подчерта, че Германия ще подкрепя Украйна в дългосрочен план - дори и след края на войната: "Това, което направихме дотук е да действаме внимателно, да не предприемаме индивидуални крачки, да осъждаме всичко със съюзниците си. И по този начин ние сега сме втората по значение държава след САЩ за Украйна като размер на военни и финансова помощ. Това е и причината голямата част от гражданите на Германия да подкрепят решенията ни". 

Наскоро договореният пакет от оръжия в размер на почти 700 млн. евро е поредната стъпка в подкрепата, която Германия оказва на Украйна.

На въпрос на шведски журналисти какво мисли за членството на Стокхолм в НАТО, канцлерът се обърка и приветства Украйна, с което предизвика смях в залата:

"Подкрепям влизането в НАТО на Украйна... тоест на влизането в НАТО на Швеция. Можете да прочетете и за двете неща в заключителния документ от Вилнюс".

Шолц: Гаранциите за сигурност ще бъдат част от дългосрочната стратегия за подкрепа на Украйна

За засилването на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" той посочи, че причината са нарастващите притеснения от инфлацията и бежанския поток и политиците трябва да намерят разумни отговори на тези проблеми.

Последвайте канала на

Десислава Станева
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини