Сунак и Ердоган обсъдиха във Вилнюс удължаването на зърнената сделка

  • 11 юли 2023 17:20

  • 859
  • 0
Сунак и Ердоган обсъдиха във Вилнюс удължаването на зърнената сделка
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и британският премиер Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, обсъдиха днес черноморската зърнена инициатива, като подчертаха значението на удължаването на споразумението. Това се казва в изявление, разпространено от офиса на британския министър-председател след срещата на лидерите във Вилнюс, където днес бе открита срещата на върха на НАТО, предават световните агенции и турските медии.

Президентът Ердоган е информирал министър-председателя за неотдавнашното посещение на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Турция.

Сунак също така приветства обещанието на Анкара да ратифицира протокола за членството на Швеция в НАТО, като благодари на Ердоган за това решение. 

Антониу Гутериш: Зърнената сделка играе незаменима роля за глобалната продоволствена сигурност

По време на срещата са били обсъдени и двустранните отношения, включително сътрудничеството в областта на съвременните отбранителни технологии, борбата с незаконната миграция и организираната престъпност, обмена на разузнавателна информация и борбата с тероризма, отбелязва БТА.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини