Предупреждават за транспортен хаос в Европа през лятото

  • 03 юли 2023 16:37

  • 1512
  • 0
Предупреждават за транспортен хаос в Европа през лятото
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Във Великобритания отправиха предупреждения за предстоящ летен транспортен хаос в Европа на фона на очакванията, че британците ще извършат над 25 млн. пътувания към натоварените европейски дестинации.

Вестник "Таймс" цитира "Юроконтрол" - организацията, която отговаря за управлението на въздушния трафик в Европа, според която се очаква голямо претоварване на трафика до дестинации като Реймс и Марсилия във Франция, Атина, Будапеща, Лондон, Барселона, Брюксел, Никозия, Варшава и Загреб в пиково време, особено в петъците и уикендите от сега до септември.

Това претоварване може да доведе до закъснения на полети, тъй като самолетите вероятно ще бъдат принудени да летят по по-дълги трасета, за да избегнат претоварените зони, съобщава БНР.

Протести блокират второто най-натоварено летище в Европа

"Юроконтрол" изчислява, че през следващите 8 седмици над Европа ще се извършват средно по 33 000 полети дневно.

Това е с 8% повече за същия период миналата година. Генералният директор на "Юроконтрол" Раул Медина е заявил, че летенето това лято крие повече предизвикателства, тъй като е ограничено въздушното пространство, заради войната в Украйна и "свързаните с това военни нужди".

Шефът на "Райънеър" Майкъл О"Лиъри пък предупреди, че стачките на служителите от френския въздушен контрол са най-голямата заплаха за полетите до френски и испански дестинации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини