Папа Франциск: Не можем да се примирим с войната

  • 30 юни 2023 15:51

  • 1023
  • 0
Папа Франциск: Не можем да се примирим с войната
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март повтори днес призивите си за мир в Украйна, като каза, че човечеството не може да приеме войната като нормално състояние, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13459

По време на аудиенция с членове на Делегацията на Икуменическата патриаршия на Константинопол папата изрази своята "първостепенна загриженост за мира, особено в разкъсваната от война Украйна".

"Това е война, която силно ни засяга, тя показва, че всички войни са всъщност бедствия, абсолютни бедствия: за хората и семействата, за децата и възрастните хора, за хората, принудени да напуснат страната си, за градове и села, и за самото съществуване, както неотдавна видяхме след разрушаването на язовир "Каховка", каза Светият отец.

"Като последователи на Христа не трябва да се примиряваме с войната, а да работим заедно за мир", допълни папата.

Папски пратеник пристигна в Москва за преговори за мир в Украйна

"Трагичната реалност на тази както изглежда безкрайна война изисква общи съзидателни усилия от страна на всички, за да се предвидят и създадат пътища към мира, с перспективата за справедлив и стабилен мир", каза Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Тази седмица председателят на италианската конференция на епископите и архиепископ на Болоня, кардинал Матео Дзупи, посети Москва в рамките на усилията си, в качеството си на пратеник на папата, за проправяне на пътища за мир в Украйна, посочва АНСА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини