Евролидерите ще работят за гарантирането на дългосрочната сигурност на Украйна

  • 30 юни 2023 06:38

  • 989
  • 0
Евролидерите ще работят за гарантирането на дългосрочната сигурност на Украйна
© Pixabay

Лидерите на страните от Европейския съюз обявиха, че ще работят за гарантирането на дългосрочната сигурност на Украйна, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13562

В срещата на европейските лидери посредством видеоконферентна връзка се включи и украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Зеленски призова лидерите на страните от ЕС да започнат работа по нов пакет от санкции срещу Русия. 

На срещата си в Брюксел европейските лидери отново осъдиха войната на Русия срещу Украйна и заявиха, че ЕС и членуващите в него страни са готови да работят за гарантирането на сигурността на Украйна в дългосрочен план.

Лидерите са се споразумели бързо да решат каква ще бъде формата, под която страните им ще поемат ангажименти във връзка с гарантирането на сигурността на Украйна.

Ръководителят на европейската дипломатическа служба Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа намекна пред репортери, че ЕС може да създаде нов фонд за оказване на помощ на Украйна в сферата на отбраната. Освен това Борел отбеляза, че трябва да се обърне внимание на обучението на украински войници и на модернизирането на украинските въоръжени сили.

По време на включването си в срещата на европейските лидери Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога им благодари за 11-ия пакет от санкции срещу Русия, който бе приет по-рано този месец и с който се цели слагането на край на заобикалянето на действащите санкционни мерки от държави и компании.

"Важно е да не се спира с налагането на санкции", е казал Зеленски на европейските лидери, става ясно от публикация на уебсайта на украинския президент. "Колкото по-малко паузи има, толкова по-трудно ще се адаптира Русия към натиска, който ѝ се оказва, и толкова по-трудно ще ѝ бъде да заобикаля санкциите", изтъкна украинският лидер. 

Зеленски направи и препратка към събитията от миналата седмица, свързани с бунта на бойците от частната военна компания "Вагнер".

Лидерите от ЕС се събират в Брюксел

"Колкото по-слаба е Русия и колкото повече се страхуват лидерите ѝ от бунтове и въстания, толкова повече ще се страхуват от това да не ни раздразнят. Слабостта на Русия ще я направи безопасна за останалите, а поражението ѝ ще реши проблема на войната", каза още Зеленски.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини