Стачка на служителите на "Амазон" в Лайпциг

  • 26 юни 2023 15:42

  • 926
  • 0
Стачка на служителите на "Амазон" в Лайпциг
© getty images

Служителите на "Амазон" (Amazon), работещи в складовете на компанията в източния германски град Лайпциг, започнаха 48-часова стачка с искания за по-добри заплати, съобщиха от синдиката "Фер.ди" (ver.di), предаде Ройтерс.

Работещите за "Амазон" искат колективният им трудов договор да предвиди повишаване на почасовото заплащане с 2,5 евро за сред от 12 месеца, ръст за заплатите на обучаващите се служители с 250 евро месечно, както и трудовите договори да станат задължителни за цялата компания.

Според Рони Щрайх, представител на синдиката, някои работодатели в търговията на дребно и спедиторския сектор са предложили 3 на сто увеличение за първата година от споразумението. По думите му това е "истинска подигравка", предава БТА.

"Амазон" не е обвързан от колективни договори и не участва в тези преговори, посочва Ройтерс.

Стачка на служители на "Амазон" във Великобритания

Компанията посочва, че стачката няма да се отрази на операциите й. "Амазон" изтъква, че предлага на своите служители "едни от най-модерните работни пространства, конкурентно заплащане и всичко необходимо за тяхното благополучие и безопасност".

"Нашата стартова заплата в Германия е 13 евро (13,43 в Лайпциг), включително бонуси", съобщава най-големият онлайн търговец в света.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини