Алексис Ципрас: Днес се решава какво ще бъде качеството на гръцката демокрация през следващите четири години

  • 25 юни 2023 13:45

  • 513
  • 0
Алексис Ципрас: Днес се решава какво ще бъде качеството на гръцката демокрация през следващите четири години
© Getty (архив)

Лидерът на гръцката лява партия СИРИЗА Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли даде гласа си в днешните парламентарни избори в Гърция в атинския квартал Перистери и заяви, че на вота ще се реши какво ще бъде качеството на гръцката демокрация през следващите четири години, предаде БТА.

„На днешната финална и решаваща изборна надпревара и то по засилената пропорционална система, която дава 50 допълнителни мандата на първата партия, се решава кой и как ще управлява през следващия период, решава се какъв ще бъде животът ни през следващите четири години, но се решава и какво ще бъде качеството на демокрацията. Решава се дали ще имаме силна опозиция, която да контролира правителството“, каза Ципрас.

Бившият премиер допълни, че СИРИЗА е единствената политическа сила, която може да изпълни надеждно тази роля.

В проучванията на общественото мнение дясноцентристката Нова демокрация води убедително с подкрепа от около 40 процента, което отрежда на СИРИЗА практически сигурна роля на опозиция през мандата на следващия парламент.

Започнаха новите парламентарни избори в Гърция

Последвайте канала на

Валери Зайцев
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини