Социолозите в Гърция вещаят изборна победа на Мицотакис

  • 22 юни 2023 11:39

  • 262
  • 0
Социолозите в Гърция вещаят изборна победа на Мицотакис
© Булфото (архив)

Голяма победа за консерваторите на парламентарните избори в Гърция - това сочат проучванията преди гласуването в неделя.  Българката Константина Кунева е кандидат за депутат от Комунистическата партия.

Изключително успешна е предизборната кампания на консерваторите и без съмнение следващият премиер ще е Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., показват резултатите от проучванията на общественото мнение.

Прогнозите сочат, че Нова Демокрация ще достигне до 43% от вота на гърците в неделя, което ще осигури самостоятелно правителство.

Изборите се провеждат по закон, който осигурява допълнително до 50 депутатски места на първата партия, предаде БНР.

Кириакос Мицотакис изрази недоволство от турска намеса в изборите в гръцката префектура Родопи

Очаква се "Нова Демокрация" да достигне 160 депутатски места от 300-членния парламент.

Партията на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли – СИРИЗА се движи с около 20% доверие от избирателите и не застрашава победата на консерваторите, категорични са анализаторите.

Увеличава се доверието и към Комунистическата партия с очаквани 8% от вота. Кандидат на партията в Атина е  българката Константина Кунева, която беше евродепутат от СИРИЗА.

Четири малки партии, както от лявото политическо пространство, така и от дясно, са на прага да преминат 3- процентовата бариера за влизане в парламента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини