Унгарски военен хеликоптер се разби в Хърватия, открити са две тела

  • 21 юни 2023 21:54

  • 630
  • 0
Унгарски военен хеликоптер се разби в Хърватия, открити са две тела
© Getty (архив)

Останките от разбил се днес унгарски военен хеликоптер, извършващ тренировъчен полет, бяха открити в каньона на река Чикола, край град Дърниш, Южна Хърватия, съобщи агенция Хина.  Намерени са телата на двама от тримата членове на екипажа.

Ръководителят на хърватската планинска спасителна служба Йосип Божевич потвърди пред Хина, че в хеликоптера е имало трима души, открити са две тела и продължава издирването на третия човек. По думите на Божевич служители на хърватската планинска спасителна служба, полицията и пожарната са на терен.

Информацията за инцидента бе потвърдена и от унгарското министерство на отбраната.

Два унгарски военни хеликоптера H145 са извършвали тренировъчен полет, когато единият се е разбил, съобщи унгарското министерство на отбраната за унгарската информационна агенция МТИ, цитирана от Асошиейтед прес. Причината за инцидента не е известна.

По-рано днес хърватското министерство на отбраната заяви, че хърватски хеликоптер Ми-171 и самолет Пилатус  издирват разбилия се военен хеликоптер.

Хърватия  стана член на НАТО през 2009 г. и често е домакин на военни учения с партньорите си в Алианса, отбеляза АФП, цитирана от БТА.

Два военни хеликоптера се разбиха над Аляска

 

Последвайте канала на

Novini.bg
630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини