Депозираха обвинителния акт за изнасилване и трафик на хора срещу братя Тейт

  • 20 юни 2023 14:29

  • 1252
  • 0
Депозираха обвинителния акт за изнасилване и трафик на хора срещу братя Тейт
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт е обвинен в Румъния в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени.

Брат му Тристан и двама негови сътрудници са обвинени в същото. Всички те отричат обвиненията.

Братята Тейт бяха арестувани за първи път в дома им в Букурещ през декември. През март по решение на румънски съдия те бяха преместени в домашен арест.

В обвинителния акт, депозиран в съда в Букурещ, се казва, че през 2021 г. четиримата обвиняеми са образували организирана престъпна група, която е извършвала трафик на хора в Румъния, но и в други държави, включително САЩ и Обединеното кралство.

В него са посочени седем предполагаеми жертви, които според него са били вербувани от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак.

Процесът няма да започне веднага и се очаква да отнеме няколко години. Румънски съдия разполага с 60 дни, за да се запознае с материалите по делото, преди то да бъде изпратено на съд.

Говорител на Андрю Тейт заяви: "Приемаме възможността, която ни се предоставя, за да докажем тяхната невинност."

През 2016 г. Андрю Тейт, бивш кикбоксьор от британско-американски произход, беше отстранен от британското телевизионно предаване Big Brother заради видеоклип, на който се виждаше, че напада жена.

Повдигнаха нови обвинения срещу Тристан Тейт

След това той придоби печална слава в интернет, като Twitter го банна заради думите му, че жените трябва да "носят някаква отговорност" за това, че са били сексуално насилвани.

Въпреки забраните в социалните мрежи, той придоби популярност, особено сред младите мъже, като популяризира това, което представя като свръхмъжествен и свръхлуксозен начин на живот, предава "Дарик".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини