Макрон ще се срещне със саудитския престолонаследник

  • 14 юни 2023 15:23

  • 16690
  • 0
Макрон ще се срещне със саудитския престолонаследник
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще се срещне в петък с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, предаде Ройтерс. Двамата ще обсъдят войната в Украйна, наред с други въпроси, съобщиха от кабинета на френския президент. 

Планираните разговори между Макрон и саудитския престолонаследник ще се проведат месец след като украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога участва на срещата на върха на Арабската лига в Саудитска Арабия, за да потърси подкрепа от арабските страни. По време на срещата тогава Мохамед Бин Салман изрази готовност да бъде посредник между Москва и Киев.

Саудитската агенция по печата (СПА) съобщи по-рано днес, че Бин Салман вече е заминал за Франция.

Престолонаследникът също така ще ръководи саудитската делегация на международната среща на върха, посветена на нов световен финансов пакт, която ще се проведе на 22 и 23 юни в Париж. В понеделник принцът ще присъства на официалния прием на кралството за кандидатурата на Рияд за домакин на Експо 2030, отбелязва БТА.

Макрон ще обсъди в Париж въпросите за Украйна и НАТО с лидерите на Германия и Полша

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини