Папа Франциск прекарва още една спокойна нощ в римската болница

  • 10 юни 2023 12:44

  • 413
  • 0
Папа Франциск прекарва още една спокойна нощ в римската болница
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прекара трета спокойна нощ в римската болница "Джемели", където се възстановява след коремна операция, съобщи ДПА, като цитира изявление на Ватикана.

Според пресслужбата на папата нощта е преминала "добре" за 86-годишния глава на Католическата църка, който е поставен на течна диета.

Повече информация за състоянието му се очаква по-късно през деня.

В сряда Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март претърпя тричасова операция под обща упойка в болница "Джемели" в сряда. Тя беше необходима за отстраняване на вид херния, пише БТА.

Папа Франциск се възстановява успешно след коремната операция

В петък той вече беше в състояние да върши някаква работа, седейки в кресло. Сутринта е чел вестници, следобед се е молил, а по-късно е приел причастие.

Медицинският екип в болницата съобщи, че състоянието на Франциск се подобрява и че следоперативното му възстановяване следва нормален ход, съобщи вчера Ватикана. Очаква се папата да остане в болницата още няколко дни.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини