СЗО след взрива на язовир в Украйна: Има опасност от холера

  • 10 юни 2023 06:53

  • 1759
  • 2
СЗО след взрива на язовир в Украйна: Има опасност от холера
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Продължава борбата с бедствието след взривяването на язовир „Каховка” в Украйна. Световната здравна организация предупреди за опасност от холера. Досега са наводнени 40 населени места.

„Мъжът ми ме събуди посреднощ. Водата в къщата стигна до кръста. Излязохме на улицата, но нито един от нас не може да ходи. Извадихме късмет, че минаваха други хора. Те ни помогнаха да стигнем до магазина. Оттам продължихме към наши познати”, разказва за ужаса пенсионерката Мария Михайловна, предаде Нова тв.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11824

В наводнената Южна Украйна спасяват хора, хванати в капан на покриви

Същевременно украинската контраофанзива е в пълен ход. Такава е оценката на военни експерти от Великобритания и Съединените щати. Поне на три места по дългия стотици километри фронт се разгоряха боеве.

По-значителните сблъсъци са северно и южно от Бахмут, както и в Запорожка област. Смята се, че пробив в руската отбрана в Запорожието е основната цел на операцията. Русия казва, че е отблъснала атаките. Киев мълчи за конкретните ходове на бойното поле.

Росица Валентинова
1759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.06.10 | 08:41

1
пореден "дар" от "руския мир" за "рускоговорящата" част от украинците. където мине рашистката педерация, трева не никне.
Емѝ...

2023.06.10 | 08:46

2
Духам безплатно на всеки, който е срещу РУСКОТО РОБСТВО ВЪВ БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини