Шолц: Проблемите с миграцията в ЕС може да бъдат решени само чрез колективни усилия

  • 08 юни 2023 20:07

  • 548
  • 2
Шолц: Проблемите с миграцията в ЕС може да бъдат решени само чрез колективни усилия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Европейската миграционна и бежанска криза може да бъде решена само чрез съвместен план, подкрепен от всички страни членки на Европейския съюз, заяви германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 след среща днес с италианския министър-председател Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври в Рим, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1306

"Тези, които искат да преодолеят предизвикателствата, свързани с миграцията, могат да постигнат това само в сътрудничество с ЕС", подчерта германският канцлер.

Мелони и партията ѝ "Италиански братя" искат да попречат на многобройните мигранти, които достигат до бреговете на Италия от Северна Африка, по маршрут през Средиземно море.

Неправителствени организации, които организират мисии за спасяване на мигранти, се оплакаха, че са подлагани на тормоз, и протестираха срещу мерките, които според тях са животозастрашаващи.

Германският канцлер и италианския министър-председател се споразумяха също да възобновят консултациите между правителствата на двете страни, отбелязва БТА. 

Шолц обеща на Италия солидарност при приемането на бежанци

Новият кръг от преговори ще се състои в Германия, като последното подобно съвещание се проведе през 2016 г. в Северна Италия. 

Германия води междуправителствени консултации с участието на държавни ръководители и няколко министри само с особено близки партньори, сред които Китай, Индия и Бразилия, отбелязва ДПА. 

Шолц благодари на Мелони за "топлото посрещане" в Рим и подчерта, че двете страни поддържат "близки и изпълнени доверие отношения". "Италия е наш важен партньор и приятел, на който може да разчитаме", каза още германският канцлер. 

Константин Тодоров
548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.14 | 22:26

2
Абе борсук нали ти ги каниш
КОЛЕКТИВНИ УСИЛИЯ

2023.06.08 | 20:26

1
ФАШИСТИ ОБЕДИНЯВАИТЕ СЕ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини