Шолц обеща на Италия солидарност при приемането на бежанци

  • 08 юни 2023 15:24

  • 381
  • 1
Шолц обеща на Италия солидарност при приемането на бежанци
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 обеща на Италия солидарност при приемането на бежанци, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Италия, Гърция и други страни членки на ЕС в района на Средиземно море са изправени пред голямо предизвикателство заради растящия брой бежанци, които пристигат там, каза Шолц пред италианския в. "Кориере дела сера" преди днешното си посещение в Рим.

"Не трябва да оставяме Италия и другите страни сами с това, а да следваме подход на солидарност и отговорност", добави германският канцлер.

Шолц се застъпи и за постигане на споразумение за основна реформа на европейската система за предоставяне на убежище. "Необходимо е солидарно разпределение на отговорностите и компетенциите между страните членки на ЕС, както и спазване на стандартите по отношение на търсещите убежище в процедурите за предоставяне на това право и интеграцията в държавите от ЕС", каза той.

Шолц отпътува за Рим тази сутрин, за да се срещне с италианския министър-председател Джорджия Мелони. Това е първото му посещение в италианската столица, откакто лидерката на крайнодясната партия "Италиански братя" Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври пое управлението през октомври миналата година.

Манфред Вебер призова за единство по въпроса за правилата за предоставяне на убежище в ЕС

Мелони направи първото си посещение в Берлин през февруари. Тогава Шолц заяви, че иска да си сътрудничи тясно и с новото правителство в Рим. Той каза, че планът за действие за задълбочаване на отношенията, който вече бе договорен с предишното правителство, ще бъде изпълнен без промени.

Разговорите днес се очаква да се съсредоточат върху войната на Русия срещу Украйна, но също и върху въпроси, засягащи ЕС, включително европейската политика за предоставяне на убежище.

Едновременно с пътуването на Шолц, вътрешните министри на държавите от ЕС се опитват да започнат мащабна реформа на европейската система за предоставяне на убежище на днешното си заседание в Люксембург. Реформата предвижда много по-строг подход към мигрантите, които нямат изгледи да получат убежище, както и ангажимент за подкрепа на особено обременените страни членки по външните граници на ЕС, сред които е и Италия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Manolov

2023.06.08 | 16:15

1
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се по имейл: ( pacific-loan.service@outlook.fr ) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини