Спасиха над 1400 мигранти край бреговете на Южна Италия

  • 08 юни 2023 10:41

  • 329
  • 0
Спасиха над 1400 мигранти край бреговете на Южна Италия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Повече от 1400 мигранти бяха спасени от претъпкани плавателни съдове, сред които ветроходна лодка, в четири отделни операции в Средиземно море, близо до бреговете на Южна Италия, съобщи италианската брегова охрана, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1306

На борда на бедстваща платноходка край региона Калабрия, който се намира на "върха" на ботуша на италианския полуостров, e имало 47 мигранти, сред които две деца, които са се нуждаели от незабавна медицинска помощ, се казва в изявление на бреговата охрана. Те са били спасени рано вчера от моторна лодка на бреговата охрана.

Спасиха 84 мигранти край бреговете на Турция

От изявлението става ясно още, че спасителните операции са започнали късно в понеделник и са приключили вчера в Йонийско море, на източния бряг на Калабрия.

Един от плавателните съдове на бреговата охрана е качил около 590 мигранти, които били в рибарска лодка, а по-късно спасил около 650 мигранти от друга рибарска лодка, на която имало 130 души.

Властите за момента не са дали информация за националността на мигрантите или за маршрутите, по които са пътували плавателните съдове. Като цяло обаче много от лодките с мигранти, забелязани край Йонийско море, тръгват от турския бряг, където трафиканти пускат на вода претъпкани и негодни за плаване лодки.

Цветелина Кирилова
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини