Папа Франциск претърпя успешно коремна операция

  • 07 юни 2023 20:44

  • 430
  • 1
Папа Франциск претърпя успешно коремна операция
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Римският Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март претърпя коремна операция. Интервенцията беше извършена в лечебно заведение в италианската столица и премина „без усложнения“, съобщи пресслужбата на Светия престол, цитирана от агенциите.

„Операцията приключи. Тя премина без усложнения и продължи три часа“, посочи ватиканската пресслужба.

Хирургическата намеса беше предприета за отстраняване на херния, която Франциск най-вероятно е получил вследствие на белези от предишна операция, която той претърпя през 2021 г.

Папа Франциск е приет в болница

86-годишният папа беше приет в болница днес след края на седмичната си обща аудиенция на площад „Свети Петър“, където не даде никакви признаци, че предстои да бъде настанен в лечебно заведение за планирана манипулация.

Очаква се по-късно да излязат по-подробни медицински данни.

Операцията беше направена в католическата болница „Агостино Джемели“ в Рим, която се намира близо до Ватикана и на чийто десети етаж има стая, запазена за папи.

Това е трети болничен престой на аржентинеца Франциск, откакто през 2013 г. кардиналите го избраха за първия папа от Латинска Америка.

Мая Йорданова
430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Manolov

2023.06.07 | 21:03

1
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се по имейл: ( pacific-loan.service@outlook.fr ) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Водещи новини