Манфред Вебер призова за единство по въпроса за правилата за предоставяне на убежище в ЕС

  • 07 юни 2023 12:11

  • 373
  • 5
Манфред Вебер призова за единство по въпроса за правилата за предоставяне на убежище в ЕС
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германският политик и лидер на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер призова за единство сред страните от ЕС и сътрудничество от страна на коалиционното правителство в Берлин преди предстоящите европейски консултации относно възможността за въвеждане на по-строги правила в областта на предоставянето на убежище, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Вебер каза, че страните членки на ЕС трябва да договорят обща позиция на утрешната среща на вътрешните министри от ЕС, за да може да започнат преговорите за реформа на процедурите за предоставяне на убежище. В противен случай "това би било нарушение на нашите задължения към гражданите ни", заяви лидерът на ЕНП в интервю, публикувано днес във в. "Райнише пост". Десноцентристкият политик каза, че управляващата лявоцентристка коалиция в Германия също трябва работи за намиране на решение колкото се може по-скоро, "но всъщност се случва обратното".

Реформата на Общата европейска система за убежище (ОЕСУ), която предизвиква спорове от години, е свързана с въпроса дали трябва да има предварителни проверки на молбите за убежище на външните граници на ЕС. Германското правителство иска да гарантира, че на непълнолетни на възраст под 18 години и на семействата с деца няма да се налага да преминават през тези процедури.

Вебер призова да се прекрати процесът по присъединяване на Турция към ЕС

Коментирайки искането от страна на германските зелени и социалдемократи непълнолетните на възраст между 12 и 17 години да бъдат освободени от планираните гранични процедури, Вебер заяви, че "това ще поощри каналджиите да вземат на прицел семейства и по-млади хора, тъй като на тях де факто им е гарантирано, че ще могат да останат в Европа". Той добави, че по този начин "младите хора няма да бъдат защитени, а ще бъдат изложени на по-висок риск", отбелязва БТА.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
373 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
АТА ТУРК

2023.06.07 | 20:52

5
НАЛИ ШПРЕХАТЕ НА ТУРСКИ БЕ, СКО ТОВЕ! ЗНАЧИ МЕ РАЗБИРАТЕ ДОБРЕ!
Х АН С-И МАЙ МУН

2023.06.07 | 20:48

4
П Е Д Е Р А С ТА БЕ, ГО ВЕДА! :)
ХАНС АТА

2023.06.07 | 20:46

3
ГОЛЯМА МЕТАСТАЗА
Майтапчи Йово

2023.06.07 | 13:16

2
Сус бре, гей и много поздрави от Тиквата... чукачът ти с... двеста:)))!
ей

2023.06.07 | 13:15

1
ей тоя педал дето ни обесняваше, че в бг начело с боко тиквоко на гроб нямало корупция.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини