Украйна отмени въздушната тревога в по-голямата част от страната часове след като Русия предприе нова серия ракетни нападения

  • 02 юни 2023 07:32

  • 472
  • 0
Украйна отмени въздушната тревога в по-голямата част от страната часове след като Русия предприе нова серия ракетни нападения
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украинските власти отмениха предупрежденията за въздушни нападения в по-голямата част от страната, включително в столицата Киев, предаде Ройтерс, като се позова на изявления в "Телеграм" на кмета на града Виталий Кличко.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11795

Агенцията отбелязва, че това става часове след като Русия предприе нова серия от ракетни нападения срещу Украйна.

Москва е извършила около 20 отделни нападения с ракети и дронове срещу украински градове от началото на май.

Кметът на украинската столица Кличко, който по-рано съобщи за две отделни нападения тази нощ, написа в "Телеграм", че не е имало обаждания до спасителните служби в резултат на последните руски атаки. Украйна редовно заявява, че отбраната ѝ сваля повечето руски ракети и дронове.

Силни експлозии в Харков, обявена е въздушна тревога

Ройтерс съобщи преди това, че противовъздушната отбрана в Киев е била задействана рано тази сутрин, опитвайки се да отблъсне руски атаки. Агенцията се позовава на отделни изявления в "Телеграм" на кмета на украинската столица и военните.

"Има експлозии в града. Противовъздушната отбрана е задействана", съобщи по-рано Кличко и добави, че нова вълна от дронове се е насочила към града.

Росица Валентинова
472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини