Димитър Ковачевски ще участва във втората среща на Европейската политическа общност в Кишинев

  • 01 юни 2023 12:38

  • 306
  • 0
Димитър Ковачевски ще участва във втората среща на Европейската политическа общност в Кишинев
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще участва във втората среща на Европейската политическа общност в Кишинев, съобщават от правителствената пресслужба в Скопие.

В срещата на върха на Европейската политическа общност ще участват 47 лидери, включително от 27-те държави-членки на ЕС, както и на страните от Западните Балкани, Армения, Азербайджан, Грузия, Исландия, Лихтенщайн, Молдова, Норвегия, Швейцария, Турция, Украйна, Великобритания и представители на Европейската комисия, Европейският съвет, Европейският парламент. 

"Македонизмът е инструмент, създаден от Русия": Това, което започна Ковачевски и продължи Пендаровски, е нахално и недопустимо

Програмата включва паралелни кръгли маси по теми, свързани с предоставянето на ключова инфраструктура,  засилване на борбата срещу кибератаките, разработване на общоевропейска енергийна политика и разглеждане на възможността за повече обмен на студенти.

В програмата на Ковачевски, освен участие кръгла маса за енергетиката, са включени и няколко двустранни срещи, включително с председателя на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, министър-председателя на Дания Мете Федериксен, министър-председателя на Молдова Дорин Речан.

Константин Тодоров
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини