Зеленски в Молдова: Щастлив съм, че съм тук

  • 01 юни 2023 10:48

  • 596
  • 10
Зеленски в Молдова: Щастлив съм, че съм тук
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

"Щастлив съм, че съм тук", заяви президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога пред камерите на журналистите, след като пристигна в Молдова за участие в срещата на върха на Европейската политическа общност, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11799

Форумът се провежда в двореца "Мими" на около 20 километра от границата на Молдова с Украйна.

При пристигането си за срещата Зеленски бе посрещнат от президента на Молдова Мая Санду. Той благодари на молдовския народ, че е приел много украински бежанци още от първия ден на войната в Украйна.

Зеленски заяви още, че Украйна е готова да бъде член на НАТО и че Киев очаква от алианса да е готов да приеме Украйна, предаде Ройтерс.

Той също така повтори желанието на Украйна да се присъедини към ЕС.

"Ние подкрепяме Молдова и нейния народ, които се интегрират в ЕС. Вие подкрепихте нашия народ, нашите бежанци, които избягаха през първите дни на войната и ние никога няма да забравим това", допълни Зеленски.

"Нашето бъдеще е в ЕС. Украйна е готова да се присъедини към НАТО", повтори той.

Европа организира среща на върха, за да предупреди Москва: Молдова не е сама

"Ще потвърдим отново нашата подкрепа за Украйна, която устоява пред руската агресия", заяви от своя страна Санду.

 

Константин Тодоров
596 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
фдсфг

2023.06.06 | 08:12

10
Молдова смешна мижитуреста държавичка станала американски обор ! Веднага атака срещу кенефа молдова
мартин

2023.06.01 | 16:33

9
ще се присъединиш към свити Петър. както много други който бяха подлоги на Америка.
на

2023.06.01 | 13:24

8
на хазарски евреин вяра да нямаш. дойде на власт с гласовете на руско говорящите. обеща мир и спокойно да си говорят на руски, а даде властта на укронацистите. войната продължи, а тоя стана ястреб.
Мара

2023.06.01 | 11:24

3
Този, зеленият, война ли води или обикаля света да проси

2023.06.01 | 13:17

7
Питай в руското посолство, като идеш за надницата. Не се изненадвай ако започнат да залягат като му кажеш името. Говнояд.
ъът

2023.06.01 | 11:02

1
И двамата щастливи ,но за малко.Нещастници.

2023.06.01 | 13:17

6
Малко остава до разпада на рАссия, говнояд продажен.
прегръдката

2023.06.01 | 12:35

5
прегръдката на евреиина
русия е кенеф

2023.06.01 | 11:23

2
русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф русия е кенеф

2023.06.01 | 12:08

4
меко казано

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини