Борел: Русия няма да започне преговори, докато се опитва да спечели войната

  • 30 май 2023 11:49

  • 326
  • 5
Борел: Русия няма да започне преговори, докато се опитва да спечели войната
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Първият дипломат на Европейския съюз Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа е заявил, че вярва, че Русия няма да започне да преговаря, докато все още се опитва да спечели войната в Украйна, добавяйки, че "не е оптимист" за това, което може да се случи в конфликта това лято, цитира думите му Ройтерс.

"Виждам концентрация на войски от двете страни, ясната воля на Русия да се опита да спечели войната", каза Борел на събитие в Барселона. "(Русия) няма да отиде на преговори, докато не се опита да спечели войната."

Той добави, че Русия многократно е сигнализирала, че няма да прекрати кампанията, докато не бъдат постигнати военните й цели.

Коментарите на Борел дойдоха в същия ден, когато Русия каза, че нейните военни са ударили украински въздушни бази, а украинските сили са обстрелвали индустриални съоръжения в Русия, докато и двете страни се стремят да получат надмощие преди обявената от Киев решителна контраофанзива.

"Страхувам се, че през лятото войната ще продължи. (Руският президент Владимир) Путин е натрупал над 300 000 души там, два пъти повече, отколкото имаше, когато започна инвазията", каза Борел пред репортери след събитието, пише news.bg.

Борел очаква добри новини за доставката на боеприпаси за Украйна

Военното присъствие на Русия в Украйна е "огромно" и тя все още ежедневно бомбардира Украйна и унищожава гражданска инфраструктура, добави той.

"Страхувам се, че те не правят това без план. Трябва да сме подготвени, което означава да продължим да помагаме на Украйна, защото ако не й помогнем, Украйна не може да се защити", каза Борел.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
326 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Те Им Го Обесниха Че Е СВО

2023.05.30 | 14:52

5
Те пак война та война. Никой не е обявявал война на другата държава. Никой не си е обявил война.
Иван

2023.05.30 | 13:52

4
Русия не води война, Русия прочиства територията си от укрофашисти!

2023.05.30 | 12:49

3
Московската септична яма да се затрие!

2023.05.30 | 12:04

1
Запада се разпадна. Свърталище на дигитални роби, педерази, наркомани, ядящи хле барки

2023.05.30 | 12:48

2
казва фашисткият ватник, живеещ на запад, каращ западна кола, носещ западен телефон, възползващ се от западната свобода на словото.

Добави коментар

Водещи новини