Само половината от германците смятат, че коалицията на Шолц ще оцелее до края на мандата си

  • 26 май 2023 06:53

  • 245
  • 0
Само половината от германците смятат, че коалицията на Шолц ще оцелее до края на мандата си
© Getty Images

Само половината от германците смятат, че управляващата коалиция на канцлера Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 ще оцелее до края на мандата си, става ясно от резултатите на публикувано вчера социологическо проучване, приведени от Ройтерс.

В коалицията, в която участват социалдемократите, "Зелените" и ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия, тази седмица се стигна до ескалация на спора за бъдещето на отоплителната система на Германия. Свободната демократическа партия във вторник блокира внасянето в парламента на законопроект, изготвен от контролираното от "Зелените" министерство на икономиката, в който се предвижда забрана за повечето нови петролни и газови отоплителни системи от следващата 2024 г. Свободата демократическа партия призова за сериозни изменения на законопроекта.

Олаф Шолц: В близко бъдеще Украйна няма да получи членство в НАТО

"Зелените" обвиниха Свободната демократическа партия в "блокаж на политики" и предупредиха, че може да се стигне до правителствена криза.

От публикувано вчера проучване на социологическата агенция Forsa става ясно, че около 40% от германците смятат, че тристранната управляваща коалиция ще се разпадне преди края на мандата си през 2025 г.

Около 54% от германците подкрепят произвеждането на нови избори в случай на разпадане на коалицията.

Канцлерът Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 призова вчера коалиционните си партньори да уредят спорове помежду си през идните седмици, но около 81% от германците смятат, че той трябва да действа по-решително, допълва БТА.

Весела Найденова
245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини