Италия помага на хората и бизнеса в пострадалите от наводнения райони

  • 23 май 2023 12:42

  • 402
  • 2
Италия помага на хората и бизнеса в пострадалите от наводнения райони
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Правителството на Италия днес се събира, за да обяви първи мерки за подпомагане на хората и бизнесите в пострадалите от катастрофалните наводнения райони в областта Емилия Романя, предаде АНСА.

Очаква се кабинетът да одобри първоначален пакет от мерки в размер на 100 милиона евро, предаде БТА. Очаква се мерките да включват временно преустановяване на плащанията по ипотечните заеми, на глоби и на данъчни задължения.

Правителството има намерение да активира европейския гаранционен фонд за целите на отпускането на възможно максималната сума пари съгласно правилата за държавно подпомагане.

Сред другите обмисляни мерки са освобождаване от работа на държавните служители, които не могат да изпълняват задълженията си дори дистанционно заради наводненията.

Реколтата от плодове в Италия е изправена пред катастрофа след наводненията

Първоначалният пакет от мерки ще бъде придружен от още няколко пакета, предназначени за усилията за възстановяване на района, след като бъде направена оценка на причинените там щети.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
402 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Блудницата ЕВРОПА

2023.05.23 | 16:11

2
Природните бедствия ,които сполетяхя Италия а сега и Испания са наказания за греховте на Брюксел,за това че евродупеататите гласуваха педофилската Истанбулска конвенция , и ще се опитат да я наложат на всичк идържави членк. Да ни наложат на сила гей бракове ,джендъри, трети пол като нещо нормално, ще ни наложат да възпитаваме и образоваме децата и младежите в тези антиценности

2023.05.23 | 13:04

1
Ха ха ха това не е много вярно

Добави коментар

Водещи новини