Папата призова да се строят мостове за мигрантите, а не да се издигат стени срещу тях

  • 11 май 2023 14:53

  • 488
  • 4
Папата призова да се строят мостове за мигрантите, а не да се издигат стени срещу тях
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Миграцията трябва да бъде въпрос на свободен избор, а докато това не е така, мигрантите трябва да бъдат посрещнати с мостове, а не със стени, заяви Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в публикувано днес обръщение по повод Световния ден на бежанците и мигрантите (24 септември), цитирано от италианската новинарска агенция АНСА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

"Дори когато работим за това да сме сигурни, че всеки случай на миграция е плод на свободно решение, сме призвани да се отнасяме с максимално уважение към достойнството на всеки мигрант", каза папата.

Папата се срещна с украински бежанци във втория ден от визитата си в Унгария

"Това включва вълните от мигранти да бъдат съпровождани и подпомагани по най-добрия начин, по който можем да го направим, да строим мостове, а не стени, да разширяваме каналите за безопасна и редовна миграция", посочи още светият отец, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
488 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.11 | 16:31

4
Колко мигранти прие ватиканът?
Х Г Х

2023.05.11 | 16:28

3
Ватикана защо не ги вземе? Меркел ги покани да си ги прибират Германците. Трябваше им евтина работна ръка! Ами пристигна но по цяла Европа! Г-жа Меркел и Папа Франциск Ваши са!
ККК

2023.05.11 | 15:29

2
Никои неиска имигранти ако ги искаш толкова много защо не си ги прибереш във Ватикана да им помагаш а ги оставяш на наша грижа, ние да си патим от тях.Катоги искаш толкова вземи си ги във Ватикана имигрантите ние неги искаме.Африкански имигранти не искаме.
Ха, ха, ха

2023.05.11 | 15:01

1
Побъркан педофил! Вземи ги във Ватикана, сатана!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини