Британският посланик Н. Пр. Роб Диксън: През царуването на новия крал предстои един период на еволюция

  • 06 май 2023 15:17

  • 405
  • 2
Британският посланик Н. Пр. Роб Диксън: През царуването на новия крал предстои един период на еволюция
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Около 200 гости - британски граждани, дойдоха в резиденцията на посланика на Великобритания Н. Пр. Роб Диксън в София. По думите на посланика, това е един изключителен ден за Великобритания.

"Това, което видяхме днес, е едно глобално събитие, тъй като хората по цял свят наблюдаваха коронацията на нашия нов крал. Тук се омесва традиция със съвремие. Тронът е на 700 години. Уестминстърското абатство се ползва от 1660 г. за коронации. Виждаме и някои нови измерения. Монархията винаги е смесица от традиции и еволюция", заяви пред БНТ Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.

Коронясаха крал Чарлз III

Според него, това което предстои през царуването на новия крал е един период на еволюция - нагаждане към личния му стил, той носи и идеи на над 70-годишна възраст.

По думите на посланик Диксън, кралица Камила, която днес също беше коронована заедно с новия крал, успя да спечели сърцата на хората. Тя получава подкрепа заради това, което отдавна предоставя на краля - те са екип и партньори и служат на страната. Сега двамата навлизат в нова глава от своя живот, допълни посланикът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.06 | 16:48

2
То гледайте да не стане революция, както сте я подкарали из цяла Европа.
Емѝ...

2023.05.06 | 15:48

1
Ще духам безплатно на ЛЮЛЯКА и Z Z Z Z Z , ♥ ако ме оставят на мира да си троля тук, за парите от американското посолство!!!

Добави коментар

Водещи новини