Приходите на "Фолксваген груп" се увеличават с 22% през първите три месеца на годината

  • 04 май 2023 17:07

  • 304
  • 0
Приходите на "Фолксваген груп" се увеличават с 22% през първите три месеца на годината
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германската автомобилостроителна корпорация "Фолксваген груп" (Volkswagen Group) отчете ръст на приходите в размер на 22 на сто на годишна основа през първото тримесечие на годината, който се дължи предимно на по-добрите ѝ резултати на пазарите в Западна Европа и Северна Америка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Концернът е постигнал увеличение от 7,5 на сто на продажбите си в глобален мащаб от началото на януари до края на март, когато е доставил малко над 2 милиона превозни средства, предаде ДПА.

"Фолксваген груп" отчита ръст от 42 на сто при продажбите на електрически превозни средства, след като през миналата година производството им беше сериозно засегнато от проблемите с веригите на доставки. 

Приходите от продажбите възлизат на 76 милиарда евро при 62 милиарда евро през първите три месеца на 2022 г. 

Продажбите на "Фолксваген" се увеличават със 7,5 на сто през първите три месеца на 2023 г.

Оперативната печалба на корпорацията се повишава с около 35 на сто до 7,1 милиарда евро, ако не бъдат отчитани хеджиращите транзакции. Те се използват за избягване на рисковете при търговски сделки, които може да възникнат поради промени в курсовете на определени валути.

С отчитане на  хеджиращите транзакции оперативната печалба на "Фолксваген груп" намалява с 31 на сто до 5,7 милиарда евро. 

Константин Тодоров
304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини