Град в Италия си търси жители срещу 150 евро на месец

  • 04 май 2023 16:06

  • 2046
  • 0
Град в Италия си търси жители срещу 150 евро на месец
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Кметството на северния италиански град Мантуа реши да увеличи броя на жителите си, в момента под 49 хиляди, предлагайки финансови стимули за кандидатите да се преместят.

Градът се намира в богатата област Ломбардия.

Общината ще дава по 150 евро месечно в рамките на година като помощ за онзи, който има работа и премести жителството си в града, пише "24 часа".

Италиански села ще бъдат съживени

Кметът Матиа Палаци реши да приложи тази мярка , за да може общината да увеличи броя на хората, които живеят в нея и съответно плащат данъците си в града. Общината ще предостави общо 400 хиляди евро, за да финансира всяка година кандидатурите на отделни хора или на цели семейства за жителство в Мантуа.

Кметът уверява, че се очакват много нови оферти за работа в града, тъй като различни компании инвестират, най-вече в сферата на логистиката. Наблюдава се и силен икономически растеж на много фирми, които непрекъснато наемат на работа с безсрочни договори млади хора.

Финансовият стимул от 150 евро на месец от общината ще бъде насочен предимно към работници , получаващи по 1200-1500 евро месечна заплата.

Те ще трябва и да подпишат договори за наем поне за година като нови жители. Според кмета по този начин ще се подпомогне и връщането към живот на много жилища, останали без наематели от дълго време. Според кмета 150 евро на месец означава 30 на сто от средната цена на наем за тристайно жилище в града.

Цветелина Кирилова
2046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини