Барак Обама в Берлин: Младите хора ще ни спасят

  • 04 май 2023 11:06

  • 410
  • 2
Барак Обама в Берлин: Младите хора ще ни спасят
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Въпреки дългия списък от предизвикателства, пред които е изправен светът, бившият американски президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият каза в речта си снощи в Берлин, че вижда надежда в непредубедените и добре информирани млади хора, с които се запознава, предаде ДПА.

За много от привържениците на политическата левица Обама, който беше първият чернокож президент на САЩ и заемаше поста два поредни мандата - до 2017 г., все още се ползва с голяма популярност, отбелязва агенцията.

Наскоро той произнесе речи още два пъти - през март в Австралия, а миналия уикенд - в Цюрих на събития, обявени като "Една вечер с президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият", в които засегна теми като политиката, лидерството и семейния живот.

В Берлин Обама беше приветстван със силни аплодисменти в зала "Мерцедес-Бенц Арена", която разполага със 17 000 места, като цените на билетите за събитието бяха от 61 евро до 550 евро (67-608 долара), уточнява ДПА.

В речта си той предупреди за риска от поляризация на обществото. Той каза, че във вторник е бил на вечеря с бившия канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, а вчера е имал обяд с приемника ѝ колега Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и изтъкна, че независимо от това, че са от две различни партии, двамата канцлери споделят едни и същи ценности.

Семейство Обама се върнаха в Белия дом

На събитието, домакин на което беше телевизионният водещ Клас Хойфер-Умлауф, Обама осъди процъфтяването на дезинформацията, заявявайки, че много хора вярват на всичко, което гледат в "ТикТок".

Обама сподели мнението си по политически въпроси, сред които бяха промените в климата и политическото лидерство, като по време на изложението си той спомена и семейството си, отбелязвайки, че съпругата му смята, че той греши "по 10 пъти" на ден.

"Това, което ми дава надежда е новото поколение", каза той. "Като пътувам по света наблюдавам това поколение от млади хора, те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни. Както вече споменах, те са природно предразположени да вярват в ценността на всички хора. Те оценяват разнообразието. Те не съдят хората въз основа на цвета на кожата им или на сексуалната им ориентация. Те са по-съзнателни по отношение на околната среда. Техните ценности ще ни спасят", добави бившият американски президент.

61-годишният Обама е изнесъл две важни политически речи в Берлин – едната пред Колоната на победата по време на предизборната си кампания през 2008 г. пред близо 200 000 души, и втората - пред емблематичната Бранденбургска врата през 2013 г. в качеството си на президент на САЩ, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
410 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.04 | 13:13

2
аааа, обхожда колониите и проверява как върви подмяната!
Емѝ...

2023.05.04 | 11:23

1
Бих духал на черната маймуна, ако си плати подобаващо!

Добави коментар

Водещи новини