Погнаха депутат в ЕП за мошеничество

  • 02 май 2023 13:43

  • 355
  • 0
Погнаха депутат в ЕП за мошеничество
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Европейската прокуратура започна разследване срещу депутата в Европейския парламент от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Максимилиан Кра (на снимката) заради мошеничество", предаде Би Би Си.

"Законодателят от Федералната република е заподозрян в опит да нагласи търг за доставка на телекомуникационна техника за ЕП. Той, както твърди обвинението, е водел преговори с фирми в родината си, за да може свързана с него фирма да получи договора. До търга не се е стигнало, защото Кра и неговият асистент Йорг Соболевски са попаднали в полезрението на службата за борба срещу корупцията на ЕС (ОЛАФ). Ако сделката, планирана от Кра, е била осъществена, тя е щяла да ощети ЕП с няколкостотин хиляди евро", добави медията от Обединеното кралство.

"Кра и другите заподозрени отрекоха обвиненията. Той призна за воденето на преговорите с фирми. В същото време депутатът в ЕП заяви, че максималната сума на договора е била 100 000 евро. Парламентаристът също обвърза разследването срещу него с предстоящите през 2024 г. избори за законодатели на 27-те", допълни Би Би Си.

Белгийски евродепутат задържан по разследването "Катаргейт"

Последвайте канала на

Валери Зайцев
355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини