Тръмп пристигна в Шотландия, за да посети свои голф игрища

  • 01 май 2023 16:51

  • 833
  • 2
Тръмп пристигна в Шотландия, за да посети свои голф игрища
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Бившият президент на Съединените щати Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пристигна в Шотландия, за да посети за кратко своите голф игрища в британската провинция, съобщиха Ройтерс и ДПА.

След това Тръмп ще отиде в Република Ирландия, където също има голф игрище.

Предишният американски президент, който има семейни корени на остров Люис, в северозападната част на Шотландия, притежава две голф игрища в британската провинция - северно от Абърдийн и в курорта Търнбъри, на юг от Глазгоу. Тръмп притежава и голф курорта Дунбег в Западна Ирландия. 

"Прекрасно е да си у дома", каза Тръмп пред журналистите, които се бяха събрали на летището на Абърдийн, където той пристигна днес. "Това беше домът на майка ми", добави той.

Вчера Тръмп, който през ноември обяви, че ще се кандидатира на президентските избори в Съединените щати през ноември догодина, обяви, че е на път, за да "види и инспектира" имотите си в Шотландия и Ирландия. "Ще се срещнем с много прекрасни приятели и ще отворим ново и невероятно второ голф игрище в Абърдийн. Много вълнуващо", написа 76-годишният бивш президент на САЩ в социалната си платформа "Трут соушъл" ("Truth Social").

Доналд Тръмп е спечелил под 201 долара от социалната си мрежа

Американският милиардер замина за чужбина броени седмици след като съд в Ню Йорк му повдигна обвинения в 34 престъпления във връзка с предполагаемото плащане на 130 000 долара на порнозвезда по време на успешната му кандидат-президентска кампания през 2016 г. Тръмп не се призна за виновен по нито едно от тях.

Данъчните декларации, публикувани през февруари, показват, че двете шотландски голф игрища са загубили 4,4 милиона долара през 2021 г. 

Попитан миналата седмица дали ще се срещне с Тръмп, новият първи министър на Шотландия Хамза Юсаф заяви, че ще му бъде трудно да се срещне с него, без да изрази безпокойство във връзка със спорни изказвания за мюсюлманите, които предишният американски президент неведнъж е правил, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ха,ха,ха

2023.05.01 | 18:19

1
Новини бг писаха , че Тръмп е поръчал главата на мафията у нас -ГЕШЕВ-КЪСКЕТА! Дали е вярно?

2023.05.01 | 19:16

2
Ако е поръчан от кравария или блядско нямаше да е неуспешен атентата, елементарна постановка, от месец квичи, че имало заплахи и някви селяндурски записи и накрая драматичната пиратка дето гръмнала на 500 метра от тях и обелила кората на дървото.

Добави коментар

Водещи новини