България и още 4 държави постигнаха споразумение с ЕК за украинското зърно

  • 28 април 2023 22:36

  • 1042
  • 6
България и още 4 държави постигнаха споразумение с ЕК за украинското зърно
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия постигнаха споразумение за разрешаване на транзита на украински хранителни продукти, съобщи ЕК, след като бяха наложени временни забрани върху хранителните продукти.

„Европейската комисия постигна принципно споразумение с България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия относно украинските селскостопански и хранителни продукти", съобщи в Туитър заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис.

Сделката ще доведе до отмяна на „едностранните мерки на Полша, Словакия, Унгария и България“.

Преговорите със страните, засегнати от украинския земеделски внос, продължават

Домбровскис заяви, че споразумението включва "защитни мерки" за четири продукта - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Той не предостави повече подробности за мерките.

Сделката включва и пакет от мерки за подпомагане на местните земеделски стопани на стойност 100 млн. евро, каза Домбровскис.

През 2022 г. Европейският съюз временно преустанови вносните мита, за да позволи на Украйна, един от най-големите производители на зърно в света, по-добър достъп до световните пазари, след като Русия окупира черноморските пристанища на страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1042 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бояджията

2023.04.29 | 08:17

5
Пак ни извиха ръцете тези евроатлантически педали

2023.04.29 | 09:09

6
Здравейте, аз съм платеният форумен русораст "ха,ха,ха" от село Злокучене, ул. лилекова градина 19. Пенсиониран зелен чорап. Пиша си и си отговарям сам. Духам за пари на всички педали. Подписвам се ту като "Ха, ха, ха", ту като Болгара, ту като "еми педераса", ту като други тук. Мразя гнусната България и целия свят, защото мама много се гнусеше от педерастките ми наклонности и ме биеше силно от малък. Заклах я на 14, кypвата мръсна, но още ме стряска насън. Обичам обаче всичко руско и турско. Слава на моя господар г-н Копейкин и на неговия господар г-н Доган.
Ха, ха, ха

2023.04.28 | 23:10

1
СЕГА ТРОЛА ЕМИ-ДУХАЧА ЩЕ ЯДЕ ЕВТИНО ОТРОВНО ГМО ЖИТО ОТ УСРАЙНА!!! НАЛИ ЗА ТОВА РЕВЕШЕ КОЗЯШКИЯ ПОБЪРКАН ТРОЛ!!!
Ха, ха, ха

2023.04.29 | 06:29

4
А АЗ ЩЕ ЯМ СКЪПО ОТРОВНО ГМО ЖИТО ОТ ПАРАША!!! ЗАТОВА ЗАМИНАВАМ ЗА СУДАН КЪДЕТО ЩЕ МЕ ШИБА АНАЛНО НЕГЪРСКИ КОЖЕН МЕЧ КАКТО ОБИЧАМ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ФЕСТИВАЛА 68 ГОДИНА!!!
Емѝ... Че Надежда Дойчева

2023.04.29 | 02:32

3
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин и фотошоп ресурс е прекалила.
гугъл, снимка, видеоклип

2023.04.29 | 02:31

2
!!! ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Доичева "Катастрофи в София" / T.V.M.E.D.I.A !!! МНОГО ГРОЗНА СВ.ИНЯ АМА ДА ЖИВЕЕ ГРИМЬОР КАЛУГИН. НАДКЕ, ЧЕ У СУРАТ ЧЕ КВА ВЕЩИЦА СИ ЧЕ ТРЕЕ ДА ОКАМ ЕКЗОРСИСТ. чЕ ВЕКЕ СМЕ С ЯКО ЧЕ НАДНОРМЕНО ТЕГЛО.

Добави коментар

Водещи новини