Полша ще запази ембаргото върху украинското зърно до края на годината, обяви министър

  • 26 април 2023 13:05

  • 262
  • 1
Полша ще запази ембаргото върху украинското зърно до края на годината, обяви министър
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Полша ще запази ембаргото върху вноса на украинско зърно до края на годината, обяви министърът на развитието Валдемар Буда, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Няма да отменим нашите мерки, докато подобни не бъдат въведени на европейско равнище. Времето работи за нас. Ще държим на нашите мерки до стабилизирането на ситуацията", каза Буда пред частното радио "Зет".

На въпрос дали ембаргото ще бъде вдигнато в края на юни, той отговори, че това е "абсолютно невъзможно" и че в Полша забраната със сигурност ще остане в сила до края на годината.

Унгария иска забраната за внос на украинско зърно да продължи до края на 2023 г.

Министрите на селското стопанство на страните членки на ЕС вчера не успяха да постигнат споразумение по въпроса. Европейската комисия миналата седмица предложи спешни мерки по отношение на пшеницата, царевицата, слънчогледа и олиото, които тепърва трябва да бъдат обсъждани.

Последвайте канала на

Калина Христова
262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хохохохохохо :))))))))))

2023.04.27 | 04:47

1
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...

Добави коментар

Водещи новини