Повдигнаха нови обвинения срещу Тристан Тейт

  • 25 април 2023 17:19

  • 1381
  • 1
Повдигнаха нови обвинения срещу Тристан Тейт
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Румънски прокурор съобщи днес, че са повдигнати нови обвинения срещу Тристан Тейт, който заедно с брат си Андрю е обвинен в сексуална експлоатация на жени, съобщи БТА.

Допълнителните обвинения срещу Тристан Тейт са за подстрекаване към насилие.

Братята Тейт и две румънски гражданки са под домашен арест, докато тече разследване срещу тях по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Те отхвърлят обвиненията.

Братята Тейт ще останат в ареста още един месец

Говорителката на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) Рамона Бола заяви днес за Ройтерс, че срещу Тристан Тейт са били повдигнати нови обвинения в подстрекаване към насилие.

В "Туитър" Тристан Тейт заяви, че прокурорите си измислят нови обвинения без доказателства.

Прокурорите са повдигнали обвинения срещу четиримата заподозрени, но случаят още се разследва и не е стигнал до съда.

Четиримата бяха държани в полицейски арест от 29 декември до 31 март, когато букурещки съд ги постави под домашен арест. Съгласно румънското законодателство прокурорите трябва да изпратят делото в съда до юни.

Говорителката на ДРПОПТ съобщи, че разследването включва и подозрения в пране на пари, но такива обвинения все още не са повдигнати.

36-годишният Андрю Тейт е бивш професионален кикбоксьор с около 5 милиона последователи в Туитър. В социалните мрежи той придоби популярност с език на омразата и мизогинистични възгледи, което доведе до спиране на профилите му в повечето от тях. Смята се, че Тейт живее в Румъния от 2017 г. Той твърди, че румънските прокурори не разполагат с никакви доказателства и че делото срещу него е "политическа" конспирация, целяща да му запуши устата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мая

2023.04.25 | 18:43

1
Майчееее слаба статия.

Добави коментар

Водещи новини