Почина един от най-мразените фенове в историята на спорта

  • 22 април 2023 14:16

  • 16117
  • 3
Почина един от най-мразените фенове в историята на спорта
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Почина един от най-мразените фенове в историята на спорта. Германецът Гюнтер Пархе издъхна на 68 години в старчески дом в град Нордхаузен. 

Той се прочу покрай тенис двубоя между Моника Селеш и българката Магдалена Малеева (тогава на 18 години) в Хамбург, когато на 30 април 1993 година намушква в гръб с 23-сантиметров нож родената в Сърбия тенисистка и си навлича гнева на милиони по света.

Пархе е вманиачен почитател на Щефи Граф и когато Моника я изпреварва на върха в международната класация, той откача. Пред съда споделя, че е желал "да унищожи кариерата на Моника Селеш ".

Почина голяма българска тенисистка

За деянието си прекарва няколко месеца в ареста, след което е наказан на две години условно, припомня "Блиц".

Въпреки относително лекото нараняване (острието навлиза на 1,5 см в тялото й), Моника Селеш години наред се бори с психическите последици от случая. Тя така и не връща спортната си форма. Преди нападението тя печели 8 от последните 10 шампионата от Големия шлем, а след атаката - единствено Australian Open през 1996 година.

Теодора Павлова
16117 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ... Че Надежда Дойчева

2023.04.22 | 15:33

1
Прецакаха я Моника...беше започнала да млати Щъфи Граф, че наред, че обаче че Моника... че постави началото с брутално пъшкане по време на игра.
Емѝ... Че Надежда Дойчева

2023.04.22 | 15:35

3
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин и фотошоп ресурс е прекалила.
Емѝ... Че Надежда Дойчева

2023.04.22 | 15:35

2
Моника Люински. Бернар Тапи, Лайф Чойс, че тези всички са финансови пирамиди. Пармалат.

Добави коментар

Водещи новини