Мая Санду: Молдова се намира в изключително важен момент

  • 11 април 2023 16:50

  • 795
  • 2
Мая Санду: Молдова се намира в изключително важен момент
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Намираме се в изключително важен момент. Това, което ще направим сега, ще повлияе на нашия живот, на живота на нашите деца и на децата на нашите деца, каза вчера президентката на Република Молдова Мая Санду, цитирана от новинарската агенция МОЛДПРЕС.

Следващите поколения ще гледат как сме се държали в тези времена и ще се питат - какво сме направили, за да защитим страната си. Президентът Мая Санду направи изявление, като призова гражданите да участват в Националната асамблея "Европейска Молдова" на 21 май, което ще се проведе на площад "Велико национално събрание" в Кишинев. 

Държавният глава информира, че е започнала инициативата за свикване на асамблея в столицата, по време на която гражданите да кажат на света, че са европейци и че Молдова е избрала този европейски път. ''Нека дадем отговор на тези, които се чудят какво искат молдовците. Ясен отговор. Нашият глас, на много хора, гласът на нашия народ, трябва да бъде чут. Националната асамблея "Европейска Молдова" ще бъде организирана на площада "Велико национално събрание" на 21 май. Гласът на всеки един от нас ще консолидира нашия европейски път. Излизам с призив към всички хора, които обработват земята, учители, студенти, неправителствени организации, предприемачи, лекари, дейци на културата, служители в частния сектор, държавни служители, да подкрепим заедно нашата обща мечта. Нека докажем, че искаме мир. Искаме Европейският съюз да бъде у дома си в нашата страна. Така, както се събрахме, когато поискахме независимост и я получихме. Така, както се събрахме, когато защитавахме демокрацията и се съпротивлявахме в най-трудните моменти", каза Мая Санду.  

Президентът на Молдова призова гражданите да се включат в митинг в подкрепа на евроинтеграцията

Молдовският президент отбеляза, че възможно най-скоро ще обсъди с проевропейските политически сили, гражданското общество, академичните среди, с общественици от Молдова, подробности за това събитие, пише БТА.   

"Дори да имаме определени проблеми. Дори понякога да имаме различни мнения, сега не е време за разпри и разделение. Сега е време да се обединим и заедно да станем част от европейското семейство. Великите решения се вземат от хората на площада на "Великото национално събрание", подчерта Мая Санду.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.11 | 17:33

2
Искаме Дънди Прешъс да ни копае златото, както го правят в България и да получаваме 0.0001 процент. Искаме да затрием нашите плодове и зеленчуци и да внасяме европейски.
ха,ха,ха

2023.04.11 | 17:11

1
Соросоидна мастия ,като Еми пидераса.

Добави коментар

Водещи новини